W R NXT

Gepubliceerd op

De masterclass We Are Next brengt filmtalent tussen de 15 en 25 jaar in contact met (inter)nationale filmprofessionals die hen inspireren en coachen. We Are Next vindt jaarlijks tijdens het International Film Festival Rotterdam, plaats op maandag 30 januari.

De masterclass We Are Next brengt filmtalent tussen de 15 en 25 jaar in contact met (inter)nationale filmprofessionals die hen inspireren en coachen. We Are Next vindt jaarlijks tijdens het International Film Festival Rotterdam, plaats op maandag 30 januari 2012. 

We are next is een initiatief van EYE Film Instituut Nederland in samenwerking met het  International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Filmacademie. 

Tijdens We are next wordt opvallend jong filmtalent via een uitwisseling met (inter)nationale filmmakers uitgedaagd om dit verder te ontwikkelen en te stimuleren. Het jonge filmtalent dat ontdekt wordt tijdens één van de vele landelijke en regionale filmactiviteiten wordt door deze organisaties voorgedragen voor deelname aan We are next.

Thomas van der Gronde, inmiddels derdejaars Camera, was één van de deelnemers aan W R NXT. Lees hier het interview met Thomas. 

De deelnemende jongeren worden geselecteerd op basis van hun ingezonden werk. Sommigen worden voorgedragen door landelijke culturele organisaties en festivals na deelname aan een workshop of filmcompetitie (onder andere NFFS, Kunstbende en Shoot your Shot).

We are next is mede mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds en de Stichting Bevordering van Volkskracht.

Neem voor meer informatie over We Are Next contact op met Manon Sandee, manonsandee@eyefilm.nl, tel. 020 5891265

Delen