Academiestudenten presenteren The Game op Palais Paradiso

Gepubliceerd op

Vierdejaarsstudenten Loeke Gerritsen, Danai Reints en Bregje de Kater hebben tijdens Palais Paradiso op 16 februari de performance The Game gepresenteerd. Zij onderscheidden de verbaasde bezoeker Caspar van Lissa met een fictieve Online Personality Award.

Vierdejaarsstudenten Loeke Gerritsen, Danai Reints en Bregje de Kater hebben tijdens Palais Paradiso op 16 februari de performance The Game gepresenteerd. Zij onderscheidden de verbaasde bezoeker Caspar van Lissa met een fictieve Online Personality Award.

Palais Paradiso is een live beeldende kunst- en performanceprogramma van Paradiso, dat jaarlijks plaatsvindt. Het thema van dit jaar was The Talent Show: een knipoog naar de enorme hoeveelheid talentenjachten die tegenwoordig worden gehouden.

In de performance The Game gingen de Academiestudenten Loeke Gerritsen, Danai Reints en Bregje de Kater met hun fictieve Instituut voor Technologie en Sociale Wetenschappen op zoek naar de meest intrigerende online identiteit onder het aanwezige publiek. Met behulp van hun 'Online Public Human Identity Research Technology' screenden zij het publiek van Palais Paradiso op kenmerkende eigenschappen als transparantie, voorspelbaarheid van het voorkomen en de mate van eigenwaarde in de wijze waarop ze zich presenteren op het internet.

Uiteindelijk bleek, met 888 vrienden op Facebook, de bezoeker Caspar van Lissa de meest intrigerende aanwezige online identiteit te zijn.

Ook alumna Uta Eisenreich (verkort programma, 2006) gaf acte de presence tijdens Palais Paradiso. Eisenrich, inmiddels docente aan de Gerrit Rietveld Academie, sprak in de uitzending van De Avonden van 23 februari over de performanceavond.
De Avonden 23 februari 2012

Delen