Studenten Beeldende Vorming naar Noorwegen voor installatieproject

Olsen Zander - Untitled (Cader) 2008

Olsen Zander - Untitled (Cader) 2008

Gepubliceerd op

Derdejaarsstudenten Pauline Berkhout, Erika van Delft, Marloes de Vries en Julia van Zelst zullen van 27 februari tot en met 9 maart 2012 samen met vijftien studenten Beeldende Kunst van de Noorse Sunnhordland Folkehogskole een installatie van restafval bouwen op het eiland Halsnoy.

Derdejaarsstudenten Pauline Berkhout, Erika van Delft, Marloes de Vries en Julia van Zelst van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving zullen van 27 februari tot en met 9 maart 2012 samen met vijftien studenten Beeldende Kunst van de Noorse Sunnhordland Folkehogskole een installatie van restafval bouwen op het eiland Halsnoy.

De Sunnhordland Folkehogskole is een internaatschool waar studenten een tussenjaar volgen na de middelbare school, ter voorbereiding op een vervolgstudie aan een kunstacademie of universiteit. Een gap year op een internaatschool is populair in Noorwegen; er bestaan zeker tachtig van dit soort scholen.

De disciplines aan Sunnhordland concentreren zich op de kunsten: muziek, theater, beeldende kunst en dans. Sunnhordland ligt op een uitgestrekt terrein aan het water en het terrein grenst aan een groot bos. Naast deze school is er alleen een klein dorp op het rustige eiland. Halsnoy, waar Sunnhordland ligt, is een van de westelijke eilanden tussen Stavanger en Bergen.

Samenwerking
Berkhout, Van Delft, De Vries en Van Zelst gaan met de Noorse studenten werken aan een installatieproject, onder leiding van docent en graffiti-artiest John Cunningham. Door materialen uit de omgeving te gebruiken, zoals hout, schroot van de scheepswerf en touw, en midden in de natuur te werken zal een blijvend kunstwerk ontstaan.

Studeren in de praktijk
Van de studenten wordt veel initiatief verwacht en het zullen intensieve leerweken zijn. De studenten leren zo om in de praktijk een eigen signatuur te geven aan kunsteducatieve projecten en een nieuw perspectief op kunstonderwijs te ontwikkelen. In mei 2012 zal het viertal een presentatie verzorgen over hun bevindingen.

John Cunningham

John Cunningham

Delen