Academiestudenten exposeren ontwerpen IJmeerverbinding in cASLa Almere

Gepubliceerd op

Van 16 maart t/m 28 april worden in Architectuurcentrum cASLa in Almere tien ontwerpen voor een IJmeerverbinding gepresenteerd van studenten van de Academie van Bouwkunst. De ontwerpen werden ingezonden voor de prijsvraag 'Draw the Line' die eerder dit jaar in ARCAM werd geëxposeerd.

Van 16 maart t/m 28 april worden in Architectuurcentrum cASLa in Almere tien ontwerpen voor een IJmeerverbinding gepresenteerd van studenten van de Academie van Bouwkunst. De ontwerpen werden ingezonden voor de prijsvraag 'Draw the Line' die eerder dit jaar in ARCAM werd geëxposeerd. 

Gedurende twee weken is door 33 Academiestudenten, verdeeld over 10 teams, intensief gewerkt aan intelligente en tot de verbeelding sprekende visies op een verbinding tussen Amsterdam en Almere. De prijsvraag 'Draw the Line' stond onder leiding van stedenbouwkundige en lector Design in Urbanism Ton Schaap. De teams werden bijgestaan door deskundige consultants die gedurende het project geraadpleegd konden worden.

Op vrijdag 3 februari werden in ARCAM de winnaars van de prijsvraag bekend gemaakt en reflecteerden wethouders Maarten van Poelgeest (Amsterdam) en Adri Duivesteijn (Almere) op de ingezonden ontwerpen. Het team van Timmothée Bossard, Henriette van Deurs, Bart van Leeuwen en Jasper Smits won de eerste prijs met hun ontwerp van een brug 'die een serene plek biedt voor fietsers en wandelaars in het midden van een grootstedelijk gebied'.

Naast de inzendingen van de Academie van Bouwkunst wordt van de Werkmaatschappij Almere Amsterdam een plan voor de IJmeerlijn getoond op basis van drie voorstellen van marktpartijen. Stichting Almere Bereikbaar kwam met een geheel eigen, interessant alternatief. 

Programma
15.30 - Welkom door Ans van Berkum, directeur cASLa
15.35 - Inleiding op het project Draw the Line door Aart Oxenaar
15.45 - Presentatie Actuele stand van zaken door Ben Viveen, directeur
Werkmaatschappij Almere Amsterdam
15.55 - Opening van de tentoonstelling en reactie op de ontwerpvisies door Adri Duivesteijn, wethouder Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling Almere, en Anne Bliek, gedeputeerde Provincie Flevoland
16.10 - Vraaggesprek met betrokkenen
16.30 - Gelegenheid tot het bekijken van de tentoonstelling tijdens de afsluitende borrel

Tijdstip en locatie
De opening vindt plaats op vrijdag 16 maart, aanvang 15.00 uur, in Architectuurcentrum cASLa, Weerwaterplein 3 te Almere. De tentoonstelling is te bezichtigen tot 28 april 2012. Ga voor meer informatie naar www.casla.nl
.

Delen