ATKA-student George Tobal genomineerd voor ECHO Award

Gepubliceerd op

George Tobal, vierdejaarsstudent aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, is geselecteerd als finalist voor de ECHO Award, de landelijke stimuleringsprijs voor niet-westers allochtoon toptalent. Tobal komt oorspronkelijk uit Syrië en kwam in 1999 als vluchteling naar Nederland.

George Tobal, vierdejaarsstudent aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, is geselecteerd als finalist voor de ECHO Award, de landelijke stimuleringsprijs voor niet-westers allochtoon toptalent. Tobal komt oorspronkelijk uit Syrië en kwam in 1999 als vluchteling naar Nederland.

George Tobal won in 2011 de ITs Parade Parel met zijn solovoorstelling Vertreksvergunning. NRC Handelsblad prees de voorstelling als 'briljant engagement van Tobal in zijn stuk over asielzoeken'. Op dit moment loopt Tobal stage als acteur in de voorstelling Calender Girls.

Van de 38 voorgedragen studenten zijn in de categorie hoger beroepsonderwijs zes kandidaten tot de finale doorgedrongen. De prijs bestaat uit een summercourse aan the University of California Los Angeles in de Verenigde Staten. De winnaar wordt bekendgemaakt op 4 april.

In 2008 ging de ECHO Award eerder naar een AHK-student. De Koerdische Beri Shalmashi, alumna Scenario, won de prijs toen voor haar visie als filmmaker op diversiteit in de samenleving.

Delen