Capita Selecta: 'Giant Steps: Urbanism Around the World'

Gepubliceerd op

In de nieuwe lezingenreeks 'Giant Steps: Urbanism Around the World' van de Academie van Bouwkunst worden de verschillende benaderingen van stedenbouw in de wereld verkent: van Moskou naar Nairobi, van Teheran naar Jeruzalem, van São Paulo naar Singapore.


De sprekers in deze reeks zijn werkzaam als stedenbouwkundig ontwerper of planner of doen onderzoek naar stedenbouw in een specifiek nationale context. Naast innovaties in ontwerp en bouw komt ook de rol van de (geo)politieke besluitvorming in het stedenbouwkundige proces aan de orde. De lezingenreeks wordt gecoördineerd door stedenbouwkundig ontwerp Rogier van den Berg, hoofd van de masteropleiding Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst.

Ali Madanipour (Newcastle University) houdt de eerste lezing op donderdag 5 april over de metropool Teheran. De andere sprekers zijn Thomas Stellmach (12 april, Zvi Efrat (26 april), Ricardo Corrêa (3 mei) en Khoo Peng Beng (10 mei).

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 te Amsterdam. De voertaal is Engels, tenzij anders aangegeven. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk.

Links
Capita Selecta

Delen