Deze week in de Theaterschool: Terrorisme

Gepubliceerd op

Zes studenten van verschillende opleidingen van de Theaterschool brengen van 7 tot en met 10 maart de afstudeervoorstelling Terrorisme op de planken. De voorstelling is een bewerking van een stuk van de gebroeders Presnyakov, met als centrale vraag: 'Zou het kunnen dat deze bom voor u bedoeld is?'

 

Ieder mens draagt zijn eigen bagage bij zich; we worden onder meer gevormd door onze ervaringen, opvoeding, cultuur en ontmoetingen met anderen. Wat jouw individuele denken en handelen precies teweegbrengt bij een ander is moeilijk te herleiden. Hoe ver reikt het draagvlak voor jouw ideeën en kan dat leiden tot geweld? ‘Bent u het waard om een aanslag op te plegen?’

Terrorisme is een afstudeervoorstelling van studenten Regie, Scenografie, Productie podiumkunsten en Techniek en theater. De Noorse regisseuse Maren E. Bjørseth wil met de mozaïekvoorstelling een verhaal laten zien over de kettingreactie waar we allemaal deel van uit maken. Het stuk werd vertaald naar het Nederlands door Tom Kleijn.

Een afstudeervoorstelling van: Maren E. Bjørseth (regie), Marjolijn Brouwer (scenografie), Vera Vlot (productie), Anne Baltus (regieassistentie), Tom Vollebregt (hoofd techniek), Lennert Esser (geluid)
Met: Nettie Blanken, Thomas Höppener, Myranda Jongeling, Noël S. Keulen, Keja Kwestro, Jakob Nieuwenhuijsen, Rick Paul van Mulligen en Chiem Vreeken  
Tekst: De gebroeders Presnyakov
Vertaling: Tom Kleijn
Medewerkers: Nina Slagter (dramaturgie), Marjolijn Brouwer (grafisch ontwerp), Tom Meijer (muziek), Kelvin Pater (lichtassistentie), Pauline Otten (productieassistentie) en Brian den Hartog (productieassistentie)

U kunt online kaarten reserveren.
Klik op de datum van uw keuze en volg de instructies.

undefinedwoensdag 7 maart 20:00 uur (try out)
undefineddonderdag 8 maart 20:00 uur (premiere)
undefinedvrijdag 9 maart 20:00 uur
undefinedzaterdag 10 maart 20:00 uur

Terrorisme speelt ook op 4 april om 19:00 uur op het Körber Studio Junge Regie Festival te Hamburg.

Delen