Kilian Langestraat beste amateurstriptekenaar van Nederland

Gepubliceerd op

Kilian Langestraat, tweedejaarsstudent aan de Academie voor Beeldende Vorming, mag zichzelf een jaar lang de beste amateurstriptekenaar van Nederland noemen. Langestraat won de jaarlijkse striptekenwedstrijd van het Groninger Stripmuseum.

 

Langestraat (1987) was samen met vijf andere deelnemers genomineerd uit meer dan honderd inzendingen. In de winnende strip, over de moeilijke weg van een kat op weg naar huis door de sneeuw, combineert de AHK-student volgens de jury het best de expressiviteit van de karakters, kleurgebruik, pagina-layout en gevoel voor timing.

De genomineerde strips zijn een jaar lang te zien in het Groninger Stripmuseum. Daarnaast ontvingen de tekenaars een masterclass door Alexs Deurloo van de stripcombinatie Lamelos.

In 2011 won Academiestudente Gloria Silva Triguero de tweede prijs in deze wedstrijd.

Delen