Speelfilmdebuut Sacha Polak nu in bioscoop

Gepubliceerd op

Hemel, het speelfilmdebuut van Filmacademie-alumna Sacha Polak, is vanaf 29 maart te zien in de Nederlandse bioscopen. De film won in februari de International Film Critics Award op het internationale filmfestival van Berlijn.

Hemel, het speelfilmdebuut van Filmacademie-alumna Sacha Polak, is vanaf 29 maart te zien in de Nederlandse bioscopen. De film won in februari de International Film Critics Award op het internationale filmfestival van Berlijn.

Sacha Polak (1982) studeerde in 2006 af aan de opleiding Regie van de Nederlandse Film en Televisie Academie met de korte film Teer. In 2008 regisseerde Polak ook de eindexamenfilm Drang. Het was deze film die scenariste Helena van der Meulen inspireerde voor het scenario van Hemel.

Hemel werd in de internationale filmkritiek al getypeerd als de vrouwelijke tegenhanger van Steve McQueens Shame. Hoofdpersoon Hemel, gespeeld door Hannah Hoekstra, vormt na het overlijden van haar moeder met vader Gijs (Hans Dagelet) een gezin. Wanneer Gijs in veilingmeester Sophie (Rifka Lodeizen) zijn grote liefde vindt, heeft Hemel het daar moeilijk mee.

zie ook
volkskrant.nl: Hemel: Vileine, vrijpostige en grenzeloze zoektocht naar seks (vier sterren)
cinema.nl: Op zoek naar ware liefde (vier sterren)
filmkrant.nl: Scènes uit een meisjesleven (interview)
cineville.nl: Sacha Polak over Hemel (interview)

Delen