Studenten Beeldende Vorming in Mali

Gepubliceerd op

Derde- en vierdejaarsstudenten Kim Wesselman, Veerle van Veen, Marlot Doorn en Iris de Kruif van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving van de AHK en Celine Buntsma van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg namen in het kader van hun stage onlangs deel aan het initiatief Kunstnomade in Bamako, de hoofdstad van Mali.

Derde- en vierdejaarsstudenten Kim Wesselman, Veerle van Veen, Marlot Doorn en Iris de Kruif van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving van de AHK en Celine Buntsma  van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg namen in het kader van hun stage onlangs deel aan het initiatief Kunstnomade in Bamako, de hoofdstad van Mali.

Tijdens een verblijf van vier weken in januari en februari leerden zij bogolan-schilderen, een typisch Malinese techniek waarin met modder op speciaal geprepareerde doeken geschilderd wordt. Daarnaast gaven de studenten zelf bogolan-les op de ‘American International School of Bamako’ en op ‘l’Institut National des Arts’ (l'INA), de kunstacademie van Bamako. De Malinese kunststudenten maakten kennis met het vrije, westerse beeldend kunstonderwijs. Het project werd afgesloten met een expositie waar alle Bogolan-schilderingen te zien waren.

Kunstnomade is een initiatief van kunsthistorici en docenten Ans Hom en Rosalie van Deursen. Ze hebben een passie voor Afrika, onder andere voor Mali. Het doel van Kunstnomade is het bevorderen van interculturalisatie tussen Nederland en Afrikaanse landen op gebied van kunst, cultuur en educatie waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe ontwikkelingen op gebied van kunst, cultuur en educatie in de verschillende culturen. Het uitwisselingsproject vond eerder plaats in 2009 en 2010.

Meer informatie
http://www.kunstnomade.com

Delen