Studenten Scenografie, Techniek en Productie realiseren muziektheater Megalopolis

Gepubliceerd op

De György Ligeti Academy brengt een concert uitgevoerd door de jongste generatie (bijna) afgestudeerde musici. Zij hebben zich het afgelopen jaar gespecialiseerd in de hedendaagse muziek, onder begeleiding van dirigenten, solisten en musici van Asko|Schönberg. De enscenering van dit muziektheater is in handen van studenten van de Opleiding Scenografie van de Theaterschool. De technische uitvoering en realisatie worden verzorgd door studenten Techniek en Theater, studenten van de Opleiding Productie Podiumkunsten produceren het bijzondere samenwerkingsproject.

De György Ligeti Academy brengt een concert uitgevoerd door de jongste generatie (bijna) afgestudeerde musici. Zij hebben zich het afgelopen jaar gespecialiseerd in de hedendaagse muziek, onder begeleiding van dirigenten, solisten en musici van Asko|Schönberg. De enscenering van dit muziektheater is in handen van studenten van de Opleiding Scenografie van de Theaterschool. De technische realisatie wordt verzorgd door studenten Techniek en Theater. Studenten van de Opleiding Productie Podiumkunsten produceren dit bijzondere samenwerkingsproject.

Zeven studenten van de opleiding Scenografie werken voor de eerste keer in hun studie aan een volledige voorstelling, waarbij alle aspecten van het theatermaken en -produceren aan bod komen. Naar aanleiding van hun eigen ontwerp leren de studenten produceren en communiceren met de verschillende disciplines. Bovendien zijn in dit multimediale spektakel studenten van de opleidingen Techniek en Theater en Productie Podiumkunsten van de Theaterschool betrokken. Zij tekenen voor de technische en organisatorische realisatie.

De György Ligeti Academy en de opleiding Scenografie hebben met elkaar gemeen dat ze graag buiten de geijkte kaders en buiten de eigen discipline willen werken. Het belooft net als de afgelopen jaren een zeer bijzonder concert te worden.

Megalopolis, is te zien op zaterdag 14 april in de Kees van Barenzaal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en op maandag 23 april in de grote zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam.

Voor 23 april in het Muziekgebouw:
- Kaartverkoop via Muziekgebouw-site. Studenten AHK bel: 020 788 2000 (ma t/m za 12.00 - 18.00 uur).
Prijzen: Normaal: 15 euro. CJP/stadspas: 12 euro. <30 jaar en AHK-studenten: €10,-

Delen