Terrorisme speelt op het Körber Studio Junge Regie Festival te Hamburg

Gepubliceerd op

De voorstelling Terrorisme van de afstuderende regisseuse Maren E. Bjørseth speelt 4 april op het Körber Studio Junge Regie Festival te Hamburg. Op dit Duitse festival wordt er jaarlijks een buitenlandse afstuderende regisseur uitgenodigd om een stuk te spelen in het Thalia Theater te Hamburg. Dit jaar is Maren E. Bjørseth uitgenodigd samen met haar scenograaf Marjolijn Brouwer om daar de voorstelling Terrorisme te laten zien.

 

 

De voorstelling Terrorisme van de afstuderende regisseuse Maren E. Bjørseth speelt 4 april op het Körber Studio Junge Regie Festival te Hamburg. Op dit Duitse festival wordt er jaarlijks een buitenlandse afstuderende regisseur uitgenodigd om een stuk te spelen in het Thalia Theater te Hamburg.  Dit jaar is Maren E. Bjørseth uitgenodigd samen met haar scenograaf Marjolijn Brouwer om daar de voorstelling Terrorisme te laten zien.

De stukken worden door een vakkundige commissie bekeken en de winnaar van het festival zal op het IT's Festival Amsterdam te zien zijn.

De vraag: ‘Zou het kunnen dat deze bom voor u bedoeld is?’ bevat de kern van de voorstelling, dat van origine een Russisch stuk is en speciaal voor dit project vertaald is naar het Nederlands door Tom Kleijn. De Noorse regisseuse Maren E. Bjørseth wil met de mozaïekvoorstelling Terrorisme een verhaal laten zien over de kettingreactie waar we allemaal deel van uit maken.

Ieder mens draagt zijn eigen bagage bij zich; we worden onder meer gevormd door onze ervaringen, opvoeding, cultuur en ontmoetingen met anderen. Wat jouw individuele denken en handelen precies teweegbrengt bij een ander is moeilijk te herleiden. Hoe ver reikt het draagvlak voor jouw ideeën en kan dat leiden tot geweld? ‘Bent u het waard om een aanslag op te plegen?’

Credits:
Terrorisme is een afstudeervoorstelling van: Maren E. Bjørseth (regie), Marjolijn Brouwer (scenografie), Vera Vlot (productie), Anne Baltus (regieassistentie), Tom Vollebregt (hoofd techniek), Lennert Esser (geluid)

Met: Nettie Blanken, Thomas Höppener, Myranda Jongeling, Noël S. Keulen, Keja Kwestro, Rick Paul van Mulligen, Jakob Nieuwenhuijsen en Chiem Vreeken  
Tekst: De gebroeders Presnyakov
Vertaling: Tom Kleijn

Medewerkers: Nina Slagter (dramaturgie), Marjolijn Brouwer (grafisch ontwerp), Kelvin Pater (lichtassistentie), Pauline Otten (productieassistentie) en Brian den Hartog (productieassistentie)

Delen