Capita Selecta 'Giant Steps' met Ricardo Corrêa

Gepubliceerd op

Architect en stedenbouwkundige Ricardo Correa (Brazilië) is de vierde spreker in de Capita Selecta-lezingenreeks 'Giant Steps: Urbanism Around the World'. In deze reeks bekijken we de verschillende benaderingen van stedenbouw over de hele wereld. Het kompas voor het debat zal zijn hoe stedenbouw en planning is ingebed in diverse culturen. Corrêa spreekt in zijn lezing over de stedelijke mobiliteit in Brazilië.

 

Architect en stedenbouwkundige Ricardo Correa (Brazilië) is de vierde spreker in de Capita Selecta-lezingenreeks 'Giant Steps: Urbanism Around the World'. In deze reeks bekijken we de verschillende benaderingen van stedenbouw over de hele wereld. Het kompas voor het debat zal zijn hoe stedenbouw en planning is ingebed in diverse culturen. Corrêa spreekt in zijn lezing over de stedelijke mobiliteit in Brazilië.

Correa is partner bij TC Urbes, een in São Paulo gevestigd bureau dat werkt aan architectonische en stedenbouwkundige projecten. Corrêa treedt ook op als consultant voor nationale en internationale instituten.

De sprekers in deze reeks zijn werkzaam als stedenbouwkundig ontwerper of planner of doen onderzoek naar stedenbouw in een specifiek nationale context. Naast innovaties in ontwerp en bouw komt ook de rol van de (geo)politieke besluitvorming in het stedenbouwkundige proces aan de orde.

Deze lezingenreeks wordt gecoördineerd door stedenbouwkundig ontwerper Rogier van den Berg, hoofd van de masteropleiding Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst.

Tijdstip en locatie
Donderdag 3 mei, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal. De voertaal is Engels. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk.


Delen