Documentaire prijs Tribeca Filmfestival voor alumnus Filmacademie

Gepubliceerd op

Jeroen van Velzen (regie, 2009) heeft met zijn eerste lange documentaire 'WAVUMBA, zij die naar vis ruiken', op het Tribeca Filmfestival, de Best New Documentary Director Award gewonnen.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van $ 25.000,-. 

Uit het juryrapport: "We, the jury, especially apppreciated this new director's confidence of style, his restraint and his deep relationship to a culture fast disappearing. It is a hypnotic story of man and nature, unafraid of silence, and full of a terrible beauty. We look forward to his next endeavor with great anticipation."

Van Velzen studeerde in 2009 af met de film 'BABA', een korte documentaire over een oude man in India die samen met zijn jongere broer een uitputtende pelgrimsroute aflegt.

Aan WAVUMBA werkten veel oud-studenten mee, waaronder Lennart Verstegen (camera, 2009), Robil Rahantoeknam (sound design, 2009), Stefan Kamp (montage, 1985). De documentaire werd geproduceerd door Digna Sinke (scenario & regie, 1972) van SNG Film

Delen