'Een bizarre Samenloop' wint prijs Best Comedy in Aspen

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm 'Een bizarre Samenloop van Omstandigheden' heeft op het Aspen Shortfest de prijs voor Best Comedy in de wacht gesleept. Het Aspen Shortfest is een belangrijk première filmfestival voor korte films in Noord-Amerika en geldt als qualifying festival voor de Oscars.

De eindexamenfilm 'Een bizarre Samenloop van Omstandigheden' heeft op het Aspen Shortfest de prijs voor Best Comedy in de wacht gesleept. Het Aspen Shortfest is een belangrijk première filmfestival voor korte films in Noord-Amerika en geldt als qualifying festival voor de Oscars.

De prijs, bestaande uit een trofee en een geldbedrag van $ 2.500, werd door  Joost Reijmers (regie, 2010) in ontvangst genomen.

Uit het juryrapport:
"For a technically polished tale spanning several centuries, that comes to a hilarious and explosive ending."

'Een bizarre Samenloop van Omstandigheden' vertelt het verhaal van drie personen die ieder in andere eeuw leven. De stommiteiten die zij begaan, lijken op het eerste gezicht niets bijzonders, maar bij elkaar opgeteld leiden deze tot een explosieve climax in hartje Amsterdam.

De film werd eerder geselecteerd voor o.a. het Clermont-Ferrand Short Film Festival; op het International Festival of Filmschools in München werd de film genomineerd voor de Arte Kurzfilmpreis.

Delen