Jarrik Ouburg nieuw hoofd masteropleiding Architectuur

Jarrik Ouburg (foto: Joost Bataille)

Jarrik Ouburg (foto: Joost Bataille)

Gepubliceerd op

De Academie van Bouwkunst heeft Jarrik Ouburg benoemd tot hoofd van de masteropleiding Architectuur. Hij wordt de opvolger van het huidige hoofd van de opleiding Machiel Spaan die met ingang van 1 september terugtreedt. Ouburg wordt aangesteld voor een periode van vier jaar. Spaan blijft als docent verbonden aan de Academie van Bouwkunst.


Ouburg (1975) startte in 2007 zijn eigen bureau Office Jarrik Ouburg. In 2008 werd zijn bureau geselecteerd tot de 44 meest belovende jonge architectenbureaus van Amerika en Europa. Daarvoor werkte hij voor Xaveer de Geyter Architecten (Brussel), Toyo Ito & Associates (Tokyo), de Architecten Cie. (Amsterdam) en E2A (Zürich).

Ouburg studeerde architectuur aan de TU Delft en de Eidgenössische Technische Hochschüle in Zürich. Hij was als onafhankelijk onderzoeker verbonden aan het Tokyo Institute of Technoloy en is gastdocent aan de TU Delft, de Design Academy Eindhoven en de Academie van Bouwkunst Amsterdam. In 2001 won hij de prestigieuze Archiprix International, de prijs voor het beste afstudeerplan ter wereld.

De Academie van Bouwkunst is de enige instelling voor hoger onderwijs in Nederland die de drie ruimtelijke ontwerpdisciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur binnen haar muren verenigt en gedeeltelijk interdisciplinair aanbiedt. Die unieke combinatie plaats de Academie van Bouwkunst in binnen- en buitenland in een bijzondere positie. Aan de Academie zijn meer dan tweehonderd medewerkers verbonden, waarvan het overgrote deel bestaat uit gastdocenten uit de ontwerppraktijk.

Delen