Peter van Rooijen winnaar Wim Sonneveldprijs

Gepubliceerd op

Peter van Rooijen, alumnus van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie, heeft op zaterdag 14 april tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival de Wim Sonneveldprijs gewonnen. Van Rooijen kreeg de prijs voor zijn programma Team Peter, waarin hij begeleid wordt door Wilco Sterke, junior docent aan de ATKA.

Peter van Rooijen, alumnus van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie, heeft op zaterdag 14 april tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival de Wim Sonneveldprijs gewonnen. Van Rooijen kreeg de prijs voor zijn programma Team Peter, waarin hij begeleid wordt door Wilco Sterke, junior docent aan de ATKA.

De Wim Sonneveldprijs richt zich op het ontwikkelen van nieuw kleinkunst talent. De jury van de Wim Sonneveldprijs 2012 bestond uit journalist en theaterrecensent Ruud Buurman, actrice en regisseur Ria Marks, actrice en cabaretière Mylene d'Anjou, acteur Frans Mulder en programmamaker Hijlco Span (voorzitter). De avond werd gepresenteerd door oud-finalist Richard Groenendijk.

De jury over de voorstelling:
"Wat is echt en wat is niet echt? En hoe erg is het als je dat niet weet? Want is het niet zo dat het erom gaat wat het met je doet? Peter van Rooijen en zijn begeleider Wilko Sterke spelen een meesterlijk spel met wat waar en wat niet waar is. (...)
Peter van Rooijen en Wilko Sterke scheppen verwarring in een briljant bedachte voorstelling, die intellect weet te koppelen aan luchtigheid, diepgang aan absurditeit.  Ze brengen je in een lift van de ene etage naar de andere. Van een Gouds ziekenhuis naar de binnenwereld van een cabaretier met een black out, die zelfs op band nog een black out heeft. Daarbij weten de makers je als publiek te ontregelen, spelen ze een spel met je verwachtingen. (...)"


Alumni van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie: Thomas Acda, De Vliegende Panters, Droog Brood, van der Laan en Woe, Yora Rienstra en Thijs Maas waren eerdere prijswinnaars van de Wim Sonneveldprijs.

www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

Delen