Michael Shanks houdt vijfde Reinwardt Memorial Lecture

Gepubliceerd op

Op vrijdag 11 mei 2012 organiseert de Reinwardt Academie voor de vijfde keer de Reinwardt Memorial Lecture. Dit jaar wordt de lezing gehouden door de Britse archeoloog Michael Shanks.

 

De titel van de lezing is Heritage and the Arts - a paradigm in design.

Shanks (Newcastle, 1957) geldt als een van de belangrijkste vernieuwers van de archeologie. Archeologen zijn volgens hem niet zozeer de ontdekkers van 'het verleden' maar veel meer vormgevers van de toekomst. Shanks probeert archeologische vondsten, de kunsten en design met elkaar te verbinden. Daarnaast experimenteert hij met nieuwe benaderingen van archief, visuele media en podiumkunsten. In de Reinwardt Memorial Lecture zal hij op deze thema's ingaan. Hierbij put hij uit The Archaeological Imagination, zijn laatste boek (Left Coast Press, March 2012).

Michael Shanks is sinds 1999 hoogleraar aan de Stanford University, waar hij verbonden is aan het Hasso Plattner Institute of Design, en directeur is van het MetaMediaLab en het HumanitiesLab. Zie voor meer informatie: www.mshanks.com.

Met de Memorial Lecture herdenkt de Reinwardt Academie jaarlijks de geboortedag van zijn naamgever Caspar Georg Carl Reinwardt (3 juni 1773 – 6 maart 1854). Eerdere lezingen werden verzorgd door Ad de Jong, Lynne Teather,  Rob van der Laarse en Laurajane Smith.

Wilt u de Reinwardt Memorial Lecture bijwonen, vul dan het online aanmeldformulier in.

Tijd en locatie
vrijdag 11 mei 2012, 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Aula van de Reinwardt Academie, Dapperstraat 315
Aanmeldformulier

Delen