Michiel van Gent exposeert tijdens ZomerExpo 2012

Gepubliceerd op

Het werk van Michel van Gent, deeltijdstudent aan de Academie voor Beeldende Vorming, is geselecteerd voor de ZomerExpo 2012 in het Gemeentemuseum Den Haag. De ZomerExpo is samengesteld door open inschrijving. De vakjury beoordeelde 677 inzendingen, waarvan uiteindelijk 59 werken werden geselecteerd.

Het werk van Michel van Gent, deeltijdstudent aan de Academie voor Beeldende Vorming, is geselecteerd voor de ZomerExpo 2012 in het Gemeentemuseum Den Haag. De ZomerExpo is samengesteld door open inschrijving. De vakjury beoordeelde 677 inzendingen, waarvan uiteindelijk 59 werken werden geselecteerd. De tentoonstelling, die plaatsvindt van 9 juni tot en met 19 augustus, bevat werk van zowel gevestigde als niet gevestigde kunstenaars.

Van Gent schreef zich in met een servies, bestaande uit een dienblad, vier kopjes met oor en een theepot, dat hij maakte tijdens de lessen driedimensionaal van docent Jan van der Burg waarin de tweedejaarsstudenten een ‘decadent gebruiksvoorwerp’ moesten maken. Jan van der Burg: “Voor de uitwerking van Michiels ideeën moesten er verschillende (giet)mallen gemaakt worden. De realisatie daarvan kostte veel tijd en Michiel is er lang, met vallen en opstaan, mee in de weer geweest. Ondanks de complexe vorm is het Michel gelukt dit eindresultaat te bereiken.”

Michiel van Gent (1957) is sinds 1979 werkzaam in het onderwijs. De afgelopen negen jaar heeft hij beeldende vakken als houtbewerken, fotografie, toneel en kunstgeschiedenis gegeven aan het VMBO van de Vrije School in Den Haag.

Het thema van de ZomerExpo 2012 is Liefde. De ZomerExpo is de eerste landelijke beeldende kunst-tentoonstelling die samengesteld is door open inschrijving. De werken die in het Gemeentemuseum Den Haag en vanaf 1 juni via de website van de Zomerexpo worden tentoongesteld, maken kans op een stimuleringsprijs. De eerste, tweede en derde prijs bedragen respectievelijk: € 10.000, € 7.500 en € 5.000.

Meer informatie
opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving in deeltijd
www.zomerexpo2012.nl 

Delen