Rianne Makkink Artist in Residence aan de Academie van Bouwkunst

Studio Makkink & Bey

Gepubliceerd op

Architect Rianne Makkink (Studio Makkink & Bey) is komend jaar Artist in Residence aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. De spanning tussen het private en publieke domein is een belangrijk thema in haar werk dat ook internationaal in hoog aanzien staat. Op donderdag 24 mei houdt zij een lezing op de Academie.

Architect Rianne Makkink (Studio Makkink & Bey) is komend jaar Artist in Residence aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. De spanning tussen het private en publieke domein is een belangrijk thema in haar werk dat ook internationaal in hoog aanzien staat. Op donderdag 24 mei houdt zij een lezing op de Academie.

Makkink (1964) studeerde architectuur aan de TU Delft. In 2001 startte zij met haar partner Jurgen Bey (directeur van het Sandberg Instituut) Studio Makkink & Bey, met een vestiging in Rotterdam en in de Noordoostpolder. Voorbeelden van ontwerpen van Studio Makkink & Bey zijn het interieur voor Balancing Barn in Groot-Brittannië van MVRDV, het ontwerp voor innovatieve veestallen in opdracht van de Provincie Utrecht en het interieur voor Theater de Kunstmin te Dordrecht dat in 2014 wordt opgeleverd.

Op het programma staan de lezingenreeks Pioneers, onderwijsprojecten en een zomerworkshop in de Noordoostpolder waar zij onder de titel Veldwerk met studenten zal gaan werken aan innovatieve pioniersprojecten. De Academie van Bouwkunst zal op haar website regelmatig verslag doen van al deze activiteiten.

Op donderdag 24 mei, aanvang 20.00 uur, houdt Rianne Makkink een lezing in de Hoge Zaal van de Academie (Waterlooplein 213, Amsterdam). Voertaal is Engels, toegang gratis.

Artist in Residence-programma
Rianne Makkink is de opvolger van Jeanne van Heeswijk, Jeroen Kooijmans, het duo Adriaan Beukers en Ed van Hinte, Erik Kessels, Krisztina de Châtel, Luc Deleu en Paul Shepheard. Artists in Residence (AIR) is een programma van het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling in samenwerking met de verschillende instituten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Delen