Studenten Reinwardt Academie organiseren festival in Vestingsmuseum

Gepubliceerd op

Dertig derdejaarsstudenten van de Reinwardt Academie organiseren in de Hemelvaartvakantie (17-20 mei) het festival Tussen Water en Kunst in het Nederlands Vestingmuseum Naarden. Nadat de studenten in de voorjaarsvakantie een week lang het museum hadden gerund, ontstond het idee voor een compleet festival met jong, artistiek talent, gericht op jongeren.

 

In de samenwerking tussen de Reinwardt Academie en het Vestingmuseum Naarden krijgen de studenten de unieke kans om het vak al tijdens de studie in de praktijk te leren. Stagelopen doen de studenten regelmatig, maar zelfstandig een museum runnen is nieuw. In de voorjaarsvakantie hadden de studenten de volledige verantwoording voor het museum. Alle facetten van het museale werk passeerden de revue: bedrijfsvoering, PR, facilitaire zaken, educatie, financiƫn en contact met de bezoekers. In een roulerend systeem maakten ze kennis met de verschillende functies. Toen ontwikkelden ze een activiteitenprogramma voor gezinnen met kinderen. Na een evaluatie ontstond het idee voor Tussen Water en Kunst, een festival gericht op jongeren.

Tijdens Tussen Water en Kunst zijn alle kunstdisciplines vertegenwoordigd. Er zijn optredens en workshops, een waterglijbaan, een zelf ontwikkelde audiotour en picknickgelegenheid met spannende verhalen. Door de bezoekers zal een 'Grachtenmonster-kleikunstwerk' worden gerealiseerd.

Het project maakt deel uit van de nieuwe minor Cultureel ondernemen van de bachelor Cultureel erfgoed. Het Vestingmuseum grijpt de samenwerking aan om vernieuwing van haar producten en diensten te bereiken. Het Vestingmuseum is niet alleen een museum maar ook een monument dat onderdeel is van een Werelderfgoedsite. Daardoor is het een plek die perfect aansluit bij het erfgoedbrede karakter van de Reinwardt Academie.

Meer informatie
www.tussenwaterenkunst.com
www.vestingmuseum.nl


Delen