Symposium over seniorenwoningen in leegstaande gebouwen

Gepubliceerd op

In opdracht van de Ouderen Adviesraad (OAR) hebben studenten van de Academie seniorenwoningen ontworpen in vier leegstaande gebouwen in Amsterdam. Vertegenwoordigers van woningcorporaties, investeringsmaatschappijen en provinciebestuurders gaan op 15 juni met elkaar in gesprek over deze en andere innovaties rond het thema herbestemming.

 

In opdracht van de Ouderen Adviesraad (OAR) hebben studenten van de Academie seniorenwoningen ontworpen in vier leegstaande gebouwen in Amsterdam. Vertegenwoordigers van woningcorporaties, investeringsmaatschappijen en provinciebestuurders gaan op 15 juni met elkaar in gesprek over deze en andere innovaties rond het thema herbestemming.

In vervolg op het symposium Blijvend Wonen in Stadsdeel Centrum in mei 2011 hebben 30 studenten van de Academie van Bouwkunst in opdracht van de OAR woongebouwen ontworpen voor senioren in vier leegstaande gebouwen in het centrum van Amsterdam. De ontwerpen laten inventieve oplossingen zien voor het herbestemmen van de leegstaande gebouwen en tonen aan dat ze zeer geschikt zijn voor een nieuw gebruik. De ontwerpen zijn vanaf 15 juni te zien in de tentoonstelling 'De weg tot realisering: Woningen voor ouderen in leegstaande gebouwen in Amsterdam' in de Keizersgrachtkerk.

Zelfbouw is een mogelijkheid om dit soort wensen te realiseren. Marcel Kastein van adviesbureau De Regie BV zal uiteen zetten hoe een collectief van individueel geïnteresseerden tot vervolgstappen kan komen. Tijdens een paneldiscussie gaan vertegenwoordigers van woningcorporatie Stadgenoot, van twee investeringsmaatschappijen en van de Provincie Noord-Holland met elkaar in gesprek om vanuit hun optiek de kansen en mogelijkheden hiervan te bespreken.

Klik hier voor het programma.

Tijdstip en Aanmelden
Vrijdag 15 juni 2012, aanvang 13.00 uur (toegang gratis). U kunt zich aanmelden via e-mail via oaradamc@gmail.com of schriftelijk via OAR Centrum, Kerkstraat 322-M, 1017 HC te Amsterdam.

Delen