Wietske Hellinga ontvangt VSBfonds Beurs

foto: Hanne Nijhuis

Wietske Hellinga (foto: Hanne Nijhuis)

Gepubliceerd op

Wietske Hellinga, in juli 2012 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming, ontvangt een VSBfonds Beurs voor een tweejarige vervolgstudie buiten Nederland. Het toegekende bedrag van € 10.000 zet Wietske in voor haar masteropleiding Beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Artesis in Antwerpen.

 

Deze master leidt op tot kunstenaar die op autonome wijze artistiek creërend werk kan uitvoeren. Ter voorbereiding op de studie volgde Wietske een semester beeldhouwlessen aan de Academie voor Beeldende Vorming in Gent.

In Antwerpen is zij door haar voorkennis en vaardigheden in de eerste zes maanden vrijgesteld voor de theorievakken en kan zij zich volledig concentreren op de techniek en het ambacht van het beeldhouwen.

De VSBfonds Beurs is een van de mogelijkheden voor getalenteerde en gemotiveerde studenten om na afronding van hun opleiding aan de AHK financiering te ontvangen voor een vervolgstudie in het buitenland.
Meer informatie over studeren in het buitenland

In dit bericht
Wietske Hellinga

Zie ook
Website Lichting 2012 Academie voor Beeldende Vorming

Delen