Prix Jardin d’Europe 2012 voor Florentina Holzinger, afgestudeeerd aan de SNDO

Gepubliceerd op

Florentina Holzinger (NL/AT), afgestudeerd aan de SNDO in 2011, heeft de Prix Jardin d'Europe 2012 gewonnen voor haar afstudeervoorstelling ‘Silk.

Florentina Holzinger (NL/AT), afgestudeerd aan de  SNDO in 2011, heeft de Prix Jardin d'Europe 2012  gewonnen voor haar afstudeervoorstelling ‘Silk’. Het festival vond plaats in het kader van  [8:tension] Young Choreographers' Series tijdens IMPULSTANZ in Wenen op 12 augustus, 2012.

De prijs bestaat uit een bedrag van  €  5.000,- en een artistic residency. Mededingers Eeva Muilu & Milja Sarkola (FI) wonnen eveneens de Prix Jardin d'Europe 2012 voor hun productie ‘In Human Disguise’.

De jury, die was samengesteld  uit drie dansexperts Bettina Kogler (imagetanz / Austria), Koen Kwanten (APAP / Belgium) en Gergely Tallo (Workshop Foundation / Hungary) lichtten in hun besluit toe dat zijn niet hebben gekozen voor de voorstelling die hen het meest beviel, maar de prijs te hebben ingezet als stimulans en als investering in de toekomst. De Prix Jardin d’Europe is daarom uitgereikt aan de kunstenaars met de meeste potentie, die het verdienen om ondersteund en gestimuleerd te worden, en van wie de jury vermoedt dat de invloed van de prijs het krachtigst is.


Delen