Studenten Beeldende Vorming participeren in Zomerschool Amsterdam Noord

Gepubliceerd op

Derdejaarsstudenten van de Academie voor Beeldende Vorming geven van 13 tot en met 30 augustus les aan 20 kinderen van basisscholen de Kinderboom en het Vogelnest in het kader van de Zomerschool Noord. Rond het thema 'water' krijgen de leerlingen 's ochtends taalonderwijs, en gaan ze in de middag beeldend aan de slag met studenten Gabriëlle Bosman, Josje Kerkhoven, Laura Reiman, Jolanda Smit van opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving en mentor Aldo Kroese van de Gerrit Rietveld Academie.

Derdejaarsstudenten van de Academie voor Beeldende Vorming geven van 13 tot en met 30 augustus les aan 20 kinderen van basisscholen de Kinderboom en het Vogelnest in het kader van de Zomerschool Noord. Rond het thema 'water' krijgen de leerlingen 's ochtends taalonderwijs, en gaan ze in de middag beeldend aan de slag met studenten Gabriëlle Bosman, Josje Kerkhoven, Laura Reiman, Jolanda Smit van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving en mentor Aldo Kroese van de Gerrit Rietveld Academie.

Naast de taal- en beeldende lessen zijn er excusies opgenomen in het programma, waaronder een uitstapje naar de Waterleidingduinen Vogelenzang. Op donderdagmiddag 30 augustus vindt in de Kinderboom te Amsterdam Noord de spetterende eindpresentatie plaats. De kinderen laten dan aan hun ouders en organisatoren zien wat ze geleerd en gedaan hebben en ze worden benoemd tot kapiteins.

De Zomerschool is een initiatief vanuit Stadsdeel Noord in Amsterdam en heeft als doelstelling de leerlingen een leuke en leerzame ‘overbrugging’ te geven tussen de schooljaren. De Zomerschool werkt samen met de Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC) en de Academie voor Beeldende Vorming (AHK).

Meer informatie
zomerschoolnoord.tumblr.com
www.dekinderboom.nl
www.obshetvogelnest.nl

Delen