Capita Selecta september-oktober: Women Pioneers

Gepubliceerd op

Op donderdag 13 september gaat in de Academie van Bouwkunst de nieuwe reeks Capita Selecta: Women Pioneers van start. Artist in Residence Rianne Makkink heeft voor deze reeks 5 sprekers uit binnen- en buitenland uitgenodigd rond het thema pionieren.

Op donderdag 13 september gaat in de Academie van Bouwkunst de nieuwe reeks Capita Selecta: Women Pioneers van start. Artist in Residence Rianne Makkink (Studio Makkink & Bey) heeft voor deze reeks 5 sprekers uit binnen- en buitenland uitgenodigd rond het thema pionieren.'

Voor deze lezingenreeks heeft Rianne Makkink uitsluitend vrouwelijke sprekers uitgenodigd. Wat hen bindt is het verkennen van verschillende ontwerpdisciplines buiten hun vakgebied. Pionieren is ook een belangrijk thema in het werk van Makkink. 'In alles het eerste zijn of een ontdekking doen spreekt mij enorm aan.' Deze vrouwen hebben eveneens de grenzen van hun vakgebied overschreden om ontdekkingen te doen. Het zijn echte multitalenten op het gebied van kunst, theorie, ontwerpen voor de openbare ruimte, architectuur of stedenbouwkundige en landschappelijke vormgeving.

Vanaf 13 september zullen de volgende 'Women Pioneers' een lezing geven: Rianne Makkink en StudioNL, Sigríður Sigurjónsdóttir, Ester van de Wiel, Juliette Bekkering en Christien Meindertsma.

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal. De voertaal is Engels, tenzij anders aangegeven. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk.

Deze reeks Capita Selecta is onderdeel van Rianne Makkink'sactiviteiten als Artist in Residence aan de Academie van Bouwkunst. Artist in Residence (AIR) is een programma van het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling in samenwerking met de verschillende instituten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Meer informatie vind je op www.air.ahk.nl. Rianne Makkink is de opvolger van Jeanne van Heeswijk, Jeroen Kooijmans, Adriaan Beukers en Ed van Hinte, Erik Kessels, Krisztina de Châtel, Luc Deleu en Paul Shepheard.

Delen