Eindexamenfilms Lichting 2012 in Studentencompetitie

Gepubliceerd op

Een van de onderdelen van het Nederlands Film Festival is de Studentencompetitie. In deze competitie worden alle eindexamenfilms vertoond van de Nederlandse Film en Televisie Academie, Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, AKV St. Joost Breda en de Willem de Kooning Academie Rotterdam.

Een van de onderdelen van het Nederlands Film festival is de Studentencompetitie. In deze competitie worden alle eindexamenfilms vertoond van de Nederlandse Film en Televisie Academie, de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, AKV St. Joost Breda en de Willem de Kooning Academie Rotterdam.  

Alle eindexamenfilms zijn te zien in diverse filmblokken ‘Nieuwe Lichting’ in het Louis Hartlooper Complex. 

Lees meer over de Studentencompetitie en bekijk het programma


Prijzen
De films komen in aanmerking voor 3 verschillende prijzen: de Tuschinski Award voor de beste afstudeerfilm, de Dioraphte Award, voor een opvallende film of crewlid en de Filmproducenten Nederland Award voor de beste producent van het afgelopen jaar. Aan alle prijzen is een geldbedrag van €5.000,- verbonden. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op maandag 1 oktober in Theater Kikker. 

Lees meer over de prijsuitreiking

Delen