Oud-studenten vertellen over hun beroepspraktijk

Oud-student Jeroen van Mechelen (Studio JVM)

Gepubliceerd op

3 oud-studenten van de Academie van Bouwkunst vertellen voor de camera over het starten van een bedrijf tijdens of na je studie, de voordelen van een gedeelde studioruimte en hoe je tot goede samenwerkingsverbanden komt, prijsvragen onderzoek, acquisitie en nog veel meer.

3 oud-studenten van de Academie van Bouwkunst vertellen voor de camera over het starten van een bedrijf tijdens of na je studie, de voordelen van een gedeelde studioruimte en hoe je tot goede samenwerkingsverbanden komt, prijsvragen onderzoek, acquisitie en nog veel meer. 

Jeroen van Mechelen (Studio JVM) begon al vroeg met ondernemen: na zijn opleiding aan de Akademie voor kunst en vormgeving St. Joost, nam hij al regelmatig opdrachten aan. In 2001 begon hij tijdens zijn studie aan de Academie van Bouwkunst met Studio JVM, bureau voor architecture and urban strategies. Jeroen van Mechelen ontwerpt, adviseert en geeft les aan de Academie van Bouwkunst.

Jaap Brouwer werkt als stedenbouwkundige in loondienst bij Soeters Van Eldonk architecten. Daarnaast werkt hij aan eigen projecten zoals zijn afstudeerproject Hollands Welvaren waarvoor hij in 2010 genomineerd is voor de StedenbouwNU-prijs. 

Steven Delva begon direct na zijn afstuderen aan de Academie van Bouwkunst Delva Landscape Architects. Het bureau groeit snel: drie jaar later runt hij vanuit zijn eigen pand in Amsterdam een eenmanszaak met een jong team van werknemers, freelancers en stagiairs van diverse opleidingen. Inmiddels is er een dependance in Antwerpen. Delva is aan de Academie van Bouwkunst verbonden als gastdocent.

Beroepkunstenaar.nl
De interviews zijn te zien op Beroepkunstenaar.nl, een website van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Studenten worden met behulp van BeroepKunstenaar.nl al tijdens hun studie wegwijs gemaakt in de zakelijke kant van hun toekomstige werkveld. Voor alumni biedt deze site praktische informatie over het starten van de eigen beroepspraktijk als zelfstandige of in loondienst. 

Delen