Patrick Acogny gastdocent aan de opleidingen Docent Dans en SNDO

Gepubliceerd op

Choreograaf en danser Patrick Acogny is in september 2012 als gastdocent verbonden aan de opleidingen Docent Dans en SNDO (School voor Nieuw Dansontwikkeling). Patrick Acogny was in 2010 als Artist in Residence verbonden aan de opleiding Docent Dans aan de Theaterschool.

Choreograaf en danser Patrick Acogny is in september 2012 als gastdocent verbonden aan de opleidingen Docent Dans en SNDO (School voor Nieuw Dansontwikkeling). Patrick Acogny was in 2010 als Artist in Residence verbonden aan de opleiding Docent Dans aan de Theaterschool.

Met de tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Docent Dans heeft Patrick Acogny van 3 t/m 7 september gewerkt aan eigentijdse Afrikaanse danstechniek en compositie. Gelijktijdig was Patrick als expert bewegingsanalyse betrokken bij het vooronderzoek Transcultureel dansonderwijs in een grootstedelijke context van de lectoraten Kunst- en cultuureducatie en Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling van de AHK.

In de week van 10 september t/m 15 september geeft Patrick compositielessen aan de eerstejaarsstudenten van de SNDO.

Over Patrick Acogny
Choreograaf en danser Patrick Acogny is geschoold in verschillende danstechnieken: klassiek, jazz, modern en West-Afrikaanse dans.

Patrick Acogny is co-artistiek directeur van École des Sables, het internationale danscentrum voor eigentijdse Afrikaanse dans in Toubab Dialaw, Senegal.

Delen