VSCD Toneelprijzen voor alumni van de Mime Opleiding en Opleiding Theaterdocent

Gepubliceerd op

Op zondag 9 september werden op het Gala van het Nederlands Theater de belangrijkste toneelprijzen van het jaar uitgereikt. Vijf alumni van de Mime Opleiding en een alumnus van de Opleiding Theaterdocent behoren tot de winnaars van de toneelprijzen in 2012.

Op zondag 9 september werden op het Gala van het Nederlands Theater de belangrijkste toneelprijzen van het jaar uitgereikt. Vijf alumni van de Mime Opleiding en een alumnus van de Opleiding Theaterdocent behoren tot de winnaars van de toneelprijzen in 2012.

De VSCD Mimeprijs gaat dit jaar naar Jakop Ahlbom (afgestudeerd aan de Mime Opleiding in 1998) met de voorstelling Lebensraum. Volgens de Mimejury heeft Jakop Ahlbom met deze voorstelling opnieuw bewezen dat zijn vermenging van middelen prachtig theater kan opleveren. De VSCD Mimeprijs wordt uitgereikt  aan de persoon/groep die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan mime in het betreffende seizoen, naar het inzicht van de jury.

De Theo d’Or 2012, voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol, gaat naar Marlies Heuer (afgestudeerd aan de Mime opleiding in 1978) voor haar rol in Am Ziel van Toneelschuurproducties.

De productie Aap en Beer (5+) van alumnus René Geerlings (afgestudeerd aan de Mime Opleiding in 1999) en Job Raaijmakers (afgestudeerd aan de Opleiding Theaterdocent in 2001) /van STIP theaterproducties mochten de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie in ontvangst nemen. De jeugdtheaterjury noemt Aap en Beer “een kolderieke komedie voor kleuters”.

Paméla Menzo en Anne van Dorp, beiden afgestudeerd aan de Mime Opleiding in 2006, (Mtg. De Koude Kermis) ontvingen de Dioraphte Fringe Awardvoor de voorstelling Florence Foster Jenkins.

Delen