Dionne Verwey wint Top Naeff Prijs 2012

fotografie: Coco Duivenvoorde

Gepubliceerd op

Dionne Verwey, dit jaar afgestudeerd aan de Mime Opleiding van de Theaterschool, heeft op 2 juli de Top Naeff Prijs in ontvangst genomen voor haar afstudeervoorstelling ‘Man’. De Top Naeff Prijs wordt traditiegetrouw toegekend als aanmoedigingsprijs aan veelbelovend talent van de Theaterschool.

Dionne Verwey, dit jaar afgestudeerd aan de Mime Opleiding van de Theaterschool, heeft op 2 juli de Top Naeff Prijs in ontvangst genomen voor haar afstudeervoorstelling ‘Man’. De Top Naeff Prijs wordt traditiegetrouw toegekend als aanmoedigingsprijs aan veelbelovend talent van de Theaterschool.

De jury roemt Dionne om haar ondernemingslust, creativiteit en moed. De sprankeling waarmee Dionne theater beleeft en de heldere, soms wilde beelden in haar voorstelling vormen een verrijking voor het theater in Nederland. Het werk van Dionne is clichéoverstijgend en origineel. De jury hoopt dat met de “standup-mime” van Dionne het Nederlandse theaterlandschap er een nieuwe authentieke stem bij krijgt.

De Top Naeff Prijs is de oudste theaterstudentenprijs van het land en wordt op onregelmatige basis uitgereikt aan een veelbelovende student(e) afstuderend aan de Theaterschool. De Top Naeff Prijs wordt uitgereikt dankzij het Top Naeff Prijs Fonds en wordt mede mogelijk gemaakt door het Emma Morel Fonds. De prijs gaat vergezeld van een bedrag van € 750 en een trofee als aandenken. Prijswinnaars mogen zich daarnaast verheugen met het feit dat ze worden opgenomen in een select gezelschap van voorgaande winnaars.

De eerste prijswinnares was de actrice Sigrid Koetse toen zij afstudeerde in 1955. Na haar is de prijs onder anderen gewonnen door: Peter Oosthoek, Suzanne Kennedy, Boukje Schweigmann, Theun Mosk en Carice van Houten. Bij hoge uitzondering wordt de prijs uitgereikt aan een bijzonder talentvolle klas. In 2011 werd de Top Naeff Prijs uitgereikt aan het hele afstudeerjaar van de opleiding Scenografie. De commissie beloonde hiermee het pionierswerk van deze zes studenten die de opleiding Scenografie mede hebben vormgegeven.

zie ook
Profiel Dionne Verwey
Lichting 2012 de Theaterschool

Delen