Dioraphte Dansprijs voor Parkin’son

fotografie: Cinzia Camela

Gepubliceerd op

SNDO-alumnus Giulio d'Anna heeft op 7 oktober tijdens het Festival Nederlandse Dansdagen de Dioraphte Dansprijs gewonnen, een prijs voor een dansvoorstelling met internationale potentie. Giulio D’Anna won de prijs voor de voorstelling Parkin’son.

SNDO-alumnus Giulio d'Anna heeft op 7 oktober  tijdens het Festival Nederlandse Dansdagen de Dioraphte Dansprijs gewonnen, een prijs voor een dansvoorstelling met internationale potentie. Giulio D’Anna won de prijs voor de voorstelling Parkin’son.

Het geldbedrag  van € 5000,- beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte is voor de promotie van dit werk in het buitenland. De jury bestond dit jaar uit Anita van Dolen (programmeur dans Stadsschouwburg Amsterdam/Julidans), Roberto Casarotto (Opera Estate/BMotionfestival, Italië) en Natasa Georgiou (European Dance Festival, Cyprus).

Parkin’son en Giulio D’Anna

Parkin´son brengt de relatie van vader en zoon naar het podium. Persoonlijke gebeurtenissen en gedeelde geschiedenissen, ingrijpend of triviaal, sijpelen door hun huid. Gezamenlijk vertellen ze het verhaal over de unieke band tussen ouder en kind. ‘Een voorstelling die ons laat herinneren en vooruit doet blikken. Een voorstelling die ontroert.’

Giulio D’Anna zoekt in zijn werk een vertaling van toneel in een hedendaagse vorm. Drama, verlangen en humor zijn de sleutelwoorden voor zijn werken. Regelmatig werkt hij samen met nb projects. De laatste jaren zijn zijn dansproducties te zien geweest in Nederland, Italië, Spanje en Duitsland. In 2011 won Giulio the Equilibrio dance festival; deze prijs ondersteunde de creatie van de voorstelling Parkin’son. Op het moment wordt Giulio ondersteund door Dansateliers Rotterdam en werkt hij mee in het Europese project “Transparent Boundaries” voor oudere dansers.

 

Delen