Eervolle vermelding voor studenten bij 7e Biënnale voor het landschap

Gepubliceerd op

Bij de 7e Biënnale voor het landschap in Barcelona (27-29 sept) kreeg de inzending van de opleiding landschapsarchitectuur van de Academie een eervolle vermelding. De eerste prijs ging naar RMIT University of Melbourne, School of Architecture and Design. Een eervolle vermelding ging ook naar de Pontificia Universidad Católica de Chile.

Bij de 7e Biënnale voor het landschap in Barcelona (27-29 sept) kreeg de inzending van de opleiding landschapsarchitectuur, in totaal 10 ontwerpen, van de Academie een eervolle vermelding. De eerste prijs ging naar RMIT University of Melbourne, School of Architecture and Design. Een eervolle vermelding ging ook naar de Pontificia Universidad Católica de Chile.


Aan de wedstrijd deden 74 opleidingen uit 26 landen mee. In totaal werden 533 projecten ingezonden. De jury (Charles Anderson, Verena Butt, Rita Santos Fernandes, Pinto de Freitas, Victor Tenez Ybem en Zhang Tianxin) prees de helderheid en de sterke verbinding met de fysieke realiteit van de winnende projecten. Vooral de originaliteit van de gevonden interactie tussen het landschap en het menselijk handelen springt in het oog.

De volgende (oud-)studenten hebben aan de inzending bijgedragen: Anne Fleur Aronstein, Astrid Bennink, Jorryt Braaksma, Michiel van Driessche, David Kloet, Evelien de Mey, Eva Radionova, Anna Sobiech, Inge Vleemingh, Gert-Jan Wisse, Thijs de Zeeuw en Frank van Zuilenkom. De inzending werd gecoördineerd door Marieke Timmermans, hoofd van de opleiding landschapsarchitectuur

Bekijk de inzending hier

Delen