Gulnara Shafigullina wint eerste prijs categorie opera op 49e Internationaal Vocalisten Concours

Gepubliceerd op

De sopraan Gulnara Shafigullina, studente aan het Conservatorium van Amsterdam sinds februari 2009, heeft op zondag 30 september tijdens het 49e Internationaal Vocalisten Concours de eerste prijs in de categorie opera in de wacht gesleept na een indrukwekkend en spetterend optreden in de finale van dit belangrijke tweejaarlijks georganiseerde evenement.

De sopraan Gulnara Shafigullina, studente aan het Conservatorium van Amsterdam sinds februari 2009, heeft op zondag 30 september tijdens het 49e Internationaal Vocalisten Concours de eerste prijs in de categorie opera in de wacht gesleept na een indrukwekkend en spetterend optreden in de finale van dit belangrijke tweejaarlijks georganiseerde evenement. Na een succesvolle deelname aan het wereldberoemde Montserrat Caballé Concours in Madrid, slechts een paar weken geleden, waar Gulnara een tweede prijs behaalde, volgde dit weekend een meer dan verdiende eerste plaats in de door haar gekozen categorie.

Een felicitatie is ook op zijn plaats voor Gulnara's docente, Sasja Hunnego, die een absoluut record vestigde in de geschiedenis van het IVC door met liefst drie studenten in de finale te komen, die ook nog eens alledrie in de prijzen vielen (Gulnara Shafigullina, Maria Fiselier en Hannah Bradbury).

Delen