Intreerede hoofd masteropleiding Stedenbouw Arjan Klok

Gepubliceerd op

Arjan Klok is onlangs benoemd tot hoofd van de masteropleiding Stedenbouw van de Academie van Bouwkunst. Op donderdagavond 18 oktober spreekt hij zijn intreerede uit. Hij neemt het stokje over van Rogier van den Berg, die deze avond afscheid neemt van de Academie.

Arjan Klok is onlangs benoemd tot hoofd van de masteropleiding Stedenbouw van de Academie van Bouwkunst. Op donderdagavond 18 oktober spreekt hij zijn intreerede uit. Hij neemt het stokje over van Rogier van den Berg, die op deze avond afscheid neemt van de Academie.

Arjan Klok is in 1995 afgestudeerd als architect en stedebouwkundige aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Tijdens zijn studie heeft hij zich onder meer bezig gehouden met de inpassing van infrastructuur in stedelijke gebieden zoals de grotere stadswegen en ringsystemen in en om Rotterdam en Antwerpen.

Vanaf 1991 tot 2001 heeft hij met Edzo Bindels, Ruurd Gietema en Henk Hartzema diverse studieopdrachten uitgevoerd, resulterend in vernieuwende en wervende voorstellen waarin Nederland van nieuwe perspectieven werd voorzien. In 1999 wonnen zij voor dit werk de Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten.

Van 1995 tot 2001 heeft hij als projectleider en ontwerper bij het bureau Maxwan aan een groot aantal infrastructuur gerelateerde projecten gewerkt, zoals het masterplan voor Leidsche Rijn Utrecht, de Amsterdamse Zuidas en de stationsomgevingen van Utrecht Centraal, Tilburg en Enschede. In 2001 heeft hij StudioKlok opgericht. Hij werkte onder andere aan de ontwikkeling van spoorzones, de transformatie en herstructurering van werkgebieden en de vernieuwing van stadsgezichten en stadswegen.

Arjan Klok doceert regelmatig aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en de Academies van Bouwkunst in Amsterdam, Rotterdam en Arnhem. Hij begeleidt hier jaarlijks een aantal afstudeerders en projecten en geeft lezingen en treedt op als visiting critic.

Tijdstip en locatie
Donderdag 18 oktober, aanvang 20.00 uur in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst. Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.

Delen