Silver Medal voor Een bizarre Samenloop van Omstandigheden

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm 'Een bizarre Samenloop van Omstandigheden' van Joost Reijmers (regie, 2010) heeft op het Manhattan Short Film Festival de Silver Medal gewonnen.

De eindexamenfilm 'Een bizarre Samenloop van Omstandigheden' van Joost Reijmers (regie, 2010) heeft op het Manhattan Short Film Festival de Silver Medal gewonnen.

Uit 520 inzendingen uit 49 landen werden tien finalisten geselecteerd. Deze korte films werden vertoond in meer dan 300 steden verdeeld over zes continenten. Na afloop van de vertoning brachten de bezoekers hun stem uit op de beste film. 'Een bizarre Samenloop van Omstandigheden' eindigde op de tweede plaats met 15.688 stemmen.

De film won eerder de prijs voor Best Comedy op het Aspen Shortfest, de Audience Award voor Favorite Live Action Short op het prestigieuze Palm Springs International ShortFest en de OFF'12 International Children and Youth Award op het Odense International Film Festival.

'Een bizarre Samenloop van Omstandigheden' vertelt het verhaal van drie personen die ieder in een andere eeuw leven. De stommiteiten die zij begaan, lijken op het eerste gezicht niets bijzonders, maar bij elkaar opgeteld leiden deze tot een explosieve climax in hartje Amsterdam.

Delen