Studenten winnen Prix Europa

Gepubliceerd op

Jamille van Wijngaarden (regie, 3e jaar) en Wibout Warnaar (productie, 3e jaar) hebben in Berlijn de Prix Europa voor 'Best Video on Multilinguism by a Student' gewonnen met de korte film 'Snow White'.

Jamille van Wijngaarden (regie, 3e jaar) en Wibout Warnaar (productie, 3e jaar) hebben de Prix Europa voor 'Best Video on Multilinguism by a Student' gewonnen met de korte film 'Snow White'.

Van Wijngaarden en Warnaar ontvingen de prijs, bestaande uit een trofee, op het Prix Europa Broadcasting Festival in Berlijn.

'Snow White' werd gemaakt in het kader van de 'Language Through Lenses' competitie uitgeschreven door ELIA. Van Wijngaarden en Warnaar dienden een plan in voor een ultrakorte film met als boodschap het promoten van meertaligheid. Hun plan werd samen met veertien andere voorstellen uit 135 voorstellen geselecteerd en ontving een financiĆ«le bijdrage voor de realisatie. 'Snow White' kwam mede tot stand dankzij de inzet van jaargenoten.

 

 

Delen