Eva Rijs genomineerd voor AHK Eindwerkprijs

Gepubliceerd op

Eva Rijs is door de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs 2012. Eva studeerde dit jaar af aan de master Kunsteducatie met haar project ‘Adopteer een onke plek’.


Een onke wat?! De Zaanstreek barst van deze onke; onbedoelde, verlaten, functieloze plekken en vormt de leefomgeving van de tien basisschoolgroepen die aan dit project hebben deelgenomen. Samen met hun eigen docent, een kunstvakdocent en een kunstenaar geven de leerlingen een nieuwe betekenis aan een geadopteerde onke plek bij hen in de buurt. Ze plegen daar een urban invention, een kleine ingreep in het landschap. Zo geven zij deze geadopteerde plek een nieuwe, vaak verrassende invulling. ‘Adopteer een onke plek’ laat kinderen gerichter kijken en nadenken over de waarde van hun eigen omgeving door het inzetten van kunst. Dat kan zijn via muziek, performance, fotografie, architectuur, dans, nieuwe media of beeldende kunst.

Eva: ‘Ik ben mij bewust geworden van de manieren waarop onderwijs en de culturele sector elkaar kunnen tegenkomen, aanvullen en/of versterken. Daarbij heb ik mijzelf af en toe verbaasd over mijn eigen vermogens en dat smaakt naar meer!’

Lees op de website van de AHK Eindwerkprijs meer over het werk van Eva Rijs

In totaal selecteerde de AHK negen afstudeerprojecten van Lichting 2012 voor de AHK Eindwerkprijs. De jury, onder voorzitterschap van Ernst Veen (lid van de Raad van Toezicht, meedenker in cultureel ondernemerschap en voormalig directeur museum de Hermitage en De Nieuwe Kerk) wijst later dit studiejaar een winnaar aan. Hij of zij ontvangt een geldbedrag van drieduizend euro.

Meer informatie
AHK Eindwerkprijs
Lichting 2012


Delen