Tentoonstelling afstudeerprojecten Academie van Bouwkunst in ARCAM

Gepubliceerd op

Op vrijdag 30 november 2012 opent in ARCAM de jaarlijkse afstudeertentoonstelling van de Academie van Bouwkunst. Gedurende 5 weken zijn hier 29 afstudeerprojecten te zien van studenten van de masteropleidingen architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De tentoonstelling wordt geopend door Ronald Rietveld die als visiting critic optreedt bij de nominaties voor deelname aan Archiprix 2013.


Na de opening van de tentoonstelling maakt een jury bekend welke afstudeerprojecten mogen meedingen naar de Archiprix 2013, de prijs voor het beste afstudeerwerk van de Nederlandse ontwerpopleidingen. 29 afstudeerprojecten van de lichting 2011-2012 dingen mee om een nominatie. Elke ontwerpopleidingen mag maximaal 4 studenten voor deelname nomineren.

De deelnemers zijn: Anna Allis, Anne-Fleur Aronstein, Donna van Milligen Bielke, john Bosch, Jorryt Braaksma, Michiel van Driessche, Hilda van Gortel, Martijn de Groot, Jan van Grunsven, Geurt Holdijk, Sylvia Hop, Jolien Huberts, David Kloet, Marijn van der Linden, Egle Matulaityte, Bas Obdam, Jan Pieter Penders, Nicolien Pot, Katinka Pricken, Adrian Puentes, Frank Rietveld, Ricky Rijkenberg, Benjamin Robichon, Jelle Sapulete, Nadine Schiller, Victor Spijkers, Tara Steenvoorden, Janita Stoel, Miriam Verrijdt en Alexandra Vocht.

Naar aanleiding van de tentoonstelling verschijnt in het voorjaar van 2013 de publicatie Graduation Projects 2011-2012.

Tijdstip en locatie
Vrijdag 30 november 2012, aanvang 17.00 uur, in ARCAM, Prins Hendrikkade 600 in Amsterdam. De tentoonstelling is t/m 5 januari te bezichtigen in ARCAM. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Toegang gratis.

Let op: in verband met overige evenementen is een deel van de expositie niet te bezichtigen van donderdag 13 tot en met woensdag 19 december.

Delen