Vijf lezingen over landschapsarchitectuur in Europa

Gepubliceerd op

In november en december organiseert de Academie 5 lezingen rond het thema landschapsarchitectuur in Europa. Naast Eric Luiten, rijksadviseur voor het landschap, en Anouk Vogel, een van de meest spraakmakende landschapsontwerpers in Nederland, zijn 3 sprekers te gast van de nieuwe Europese masteropleiding voor landschapsarchitectuur (EMiLA) waar de Academie ook deel van uitmaakt.

De Academie van Bouwkunst organiseert in november en december 5 lezingen rond het thema landschapsarchitectuur in Europa. Naast Eric Luiten, Rijksadviseur voor het landschap, en Anouk Vogel, een van de meest spraakmakende landschapsontwerpers in Nederland, zijn 3 sprekers te gast van de nieuwe Europese masteropleiding voor landschapsarchitectuur (EMiLA) waar ook de Academie deel van uitmaakt.

Het Europese landschap wordt sterk bepaald door haar regionale diversiteit. Stedelijk of landelijk, dit culturele erfgoed is een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van leven in Europa en vormt een belangrijk onderdeel van onze identiteit. Voor deze serie heeft Marieke Timmermans, hoofd van de masteropleiding Landschapsarchitectuur, vijf landschapsarchitecten uitgenodigd om te spreken over hun projecten en hun benadering van regionale en Europese identiteit. Samen vormen ze een nieuwe blend van nationale tradities, zegt Timmermans, die een voorbeeld zijn voor een nieuwe Europese stijl in de landschapsarchitectuur.

Met: Eric Luiten (15/11), Marti Franch (22/11), Anouk Vogel (29/11), Lisa Mackenzie (6/12) en Thierry Kandjee (13/12).

Eric Luiten werd in juli 2002 benoemd tot Rijksadviseur voor Landschap en Water. Hij is een zelfstandig gevestigd landschapsarchitect en deeltijdhoogleraar Erfgoed en Ruimtelijk Ontwerp aan de TU Delft. Marti Franch is landschapsarchitect en oprichter van Studio Marti Franch (EMF). De Zwitsers-Nederlandse landschapsarchitecte Anouk Vogel geldt als een van de meest spraakmakende landschapsontwerpers van Nederland. Lisa Mackenzie is als landschapsarchitect verbonden aan de Edinburgh College of Art. Thierry Kandjee is landschapsarchitect en is werkzaam als adviseur in Brussel. Mackenzie, Franch en Kandjee zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe Europese masteropleiding voor landschapsarchitectuur (EMiLA).

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis, reserveren is niet mogelijk. Voertaal is Engels.

 

Delen