Alumna Cultureel erfgoed wint eerste ICOM scriptieprijs

Gepubliceerd op

Marliene Stolker, die in 2011 afstudeerde aan de Reinwardt Academie, ontving gisteren de eerste ICOM scriptieprijs voor haar analyse naar de wijze waarop hulporganisaties in post-conflict gebieden beter kunnen samenwerken. De jury beoordeelde haar adviezen en werk in haar scriptie Rebuilding war-torn societies through heritage, the role of cultural aid organisations in the rehabilitation of cultural heritage in post-conflict areas als bijzonder bruikbaar en internationaal inzetbaar.

Marliene Stolker, die in 2011 afstudeerde aan de Reinwardt Academie, ontving gisteren de eerste ICOM scriptieprijs voor haar analyse naar de wijze waarop hulporganisaties in post-conflict gebieden beter kunnen samenwerken. De jury beoordeelde haar adviezen en werk in haar scriptie Rebuilding war-torn societies through heritage, the role of cultural aid organisations in the rehabilitation of cultural heritage in post-conflict areas als bijzonder bruikbaar en internationaal inzetbaar.

De driejaarlijkse prijs bestaat uit € 1.500 en een reischeque voor de Internationale ICOM conferentie augustus 2013 te Rio de Janeiro (Brazilië).  ICOM Nederland, het nationale comité van de International Council of Museums, heeft de prijs is in het leven geroepen voor de meest innovatieve studie naar internationale ontwikkelingen in het museale veld. 

Marliene was een van de drie genomineerden die in een korte pitch een weerslag van hun scripties verzorgden op de maandelijkse Erfgoedarena debatavond op 28 november 2012. In de aansluitende vragenronde met het publiek en de jury gaf de winnares blijk van uitvoerige achtergrondkennis en concrete voorbeelden. Overige mededingers naar de prijs waren studenten van de Reinwardt Academie (AHK), de Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam en de Open Universiteit van Leiden.

Delen