Eerstejaarsstudenten Productie Podiumkunsten bij Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012

Gepubliceerd op

Van vrijdag 7 t/m zondag 16 december 2012 vindt in Amsterdam een tiendaags elektrisch gitaarfestival plaats op tien Amsterdamse podia. De eerstejaarsstudenten van de Opleiding Productie Podiumkunsten zijn, zowel op inhoudelijk als organisatorisch vlak, actief betrokken bij het project.

Van vrijdag 7 t/m zondag 16 december 2012 vindt in Amsterdam een tiendaags elektrisch gitaarfestival plaats op tien Amsterdamse podia. De eerstejaarsstudenten van de Opleiding Productie Podiumkunsten zijn, zowel op inhoudelijk als organisatorisch vlak, actief betrokken bij het project.

Na een half jaar met lessen, projecten binnen school en werkbezoeken aan het podiumkunstenveld is Amsterdam Eelectric Guitar Heaven 2012 voor de eerstejaarsstudenten van de Opleiding Productie Podiumkunsten de eerste praktijkervaring buiten de Theaterschool. Producent Lidy Ettema, technisch producent Kees Kaya en het artistieke team achter het Amsterdam Electric Guitar Heaven, Wiek Hijmans en Jack Pisters (coördinator opleiding Popmuziek van het Conservatorium van Amsterdam), hebben het project zowel inhoudelijk als organisatorisch met de studenten voorbereid. 

De komende dagen zijn de OPP'ers op en tussen alle locaties van het festival actief als logistiek medewerkers, begeleiders van musici en soundchecks en het inrichten en beheren van publieksbalies en backstageruimtes. Ook hebben de studenten voor de aankleding van de verschillende locaties van het festival ontwerpen gemaakt.

Het festival opent op vrijdag 7 december spectaculair met Bring on the Night! in de Rabozaal van de Melkweg. Hoofdgast van Amsterdam Electric Andy Summers (The Police) opent de avond met één van de grote Police hits: 'Bring on the Night'. Op drie podia in de Rabozaal van de Melkweg volgen zo’n 20 acts acts elkaar daarna met grote snelheid op. Van metal tot gospelkoor en van stevige poprock tot coole jazz.

Voor programma-informatie: www.amsterdamelectric.com

Delen