Filmacademiefilms geselecteerd voor het Sundance Film Festival

Magnesium

Gepubliceerd op

Twee films van de Filmacademie zijn geselecteerd voor het prestigieuze Sundance Film Festival: 'Magnesium' van Sam de Jong (regie, 2012) en 'Today and Tomorrow' van Aaron Douglas Johnston (regie, 2012). Beide films worden vertoond binnen het programma International Shorts.

 

Het Sundance Film Festival vindt plaats van 17 -27 januari 2013 in Park City, Salt Lake City, Ogden en Sundance Verenigde Staten. Het Short Film programma van Sundance bestaat uit totaal 65 korte films, geselecteerd uit 8102 inzendingen.

Met 'Magnesium' studeerde Sam de Jong af aan de Filmacademie. Tijdens het Nederlands Film Festival ontving hij voor 'Magnesium' de Tuschinski Award voor Beste Afstudeerfilm van 2012. De film werd toen tevens bekroond met de Dioraphte Award voor Beste Scenario, geschreven door Shady El-Hamus (scenario, 2012). Eerder won de film de KNF Prijs voor Beste Filmacademie Productie. Voor de productie van de film waren Beau van Assem (productie, 2012), Marloes de Rijke (productie 2012) en Alexander Van Damme (productie 2012) verantwoordelijk.

De film gaat over een jonge getalenteerde turnster die vlak voor een belangrijk kwalificatietoernooi staat. In de aanloop naar haar laatste kans om de absolute top te bereiken, gebeurt er iets dat haar leven voorgoed zal veranderen.

'Today and Tomorrow' werd geregisseerd door Aaron Douglas Johnston in het derde jaar van zijn opleiding aan de Filmacademie. In 2012 studeerde Aaron af met de korte fictiefilm '9/11 A Love Story'. 'Today and Tomorrow' kwam tot stand in nauwe samenwerking met Jesse van 't Hull (scenario, 2012) en Tainá Moreno de Oliveira Lagoeiro (productie, 2012). Aaron, Jesse en Tainá hebben drie maanden lesgegeven in film en acteren op een centrum voor asielzoekers. Zo hebben ze Reza Jafari, Reza Amiri, Zia-ul-hag Aryan en Isaak Khan leren kennen. Samen met hen hebben ze een verhaal ontwikkeld en verfilmd met de vier asielzoekers als hoofdrolspelers. 'Today and Tomorrow' is het resultaat van deze intensieve en inspirerende samenwerking.

In 'Today and Tomorrow' brengen Iraanse en Afghaanse politieke vluchtelingen hun tijd door in een centrum voor asielzoekers in Nederland, in afwachting van de uitkomst van hun asielaanvraag.

Meer informatie
Regie
Productie
Scenario

Today and Tomorrow

Delen