Nominaties voor Archiprix 2013 bekendgemaakt

Foto: Joost Bataille

Gepubliceerd op

Bij de opening van de jaarlijkse Afstudeertentoonstelling op vrijdag 30 november in ARCAM zijn vier studenten van de masteropleiding Architectuur genomineerd voor deelname aan Archiprix 2013, de prijs voor de beste afstudeerplannen van de Nederlandse ontwerpopleidingen.

De Afstudeertentoonstelling is te bezichtigen tot 5 januari 2013 in ARCAM.

De Afstudeertentoonstelling 2011-2012 telde dit jaar 30 deelnemers van de masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur. De tentoonstelling werd op 30 november geopend door oud-student Ronald Rietveld. Hij studeerde in 2003 af aan de masteropleiding Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst. Rietveld trad op als visiting critic die een jury adviseert bij de beoordeling van het afstudeerwerk. Namens de jury maakt Aart Oxenaar de namen bekend van de studenten die mogen deelnemen aan Archiprix 2013.

De genomineerden
Anna Allis (masteropleiding Architectuur), 'Sous le Sable: Souvenir van een luchtstad'. Tara Steenvoorden (masteropleiding Architectuur), 'Nationale Ballet School Amsterdam: Pas-de-deux van hergebruik en nieuwbouw'. Donna van Milligen Bielke (masteropleiding Architectuur), 'Reversed Boogie Woogie: Een nieuw stadhuis voor Amsterdam'. Ricky Rijkenberg (masteropleiding Architectuur), 'Zutritt Verboten: Een tijdscapsule voor Wenen'.

Foto: Joost Bataille

De uitreiking van Archiprix vindt plaats in juni 2013. De winnaars van Archiprix mogen deelnemen aan Archiprix International 2013 die volgend jaar zal plaatsvinden in Moskou. Het afstudeerplan van Donna van Milligen Bielke is tevens genomineerd voor de eerste AHK Eindwerkprijs. Naar aanleiding van de tentoonstelling zal begin 2013 de publicatie Graduation Projects 2011-2012 verschijnen 

Afstudeertentoonstelling in ARCAM
De Afstudeertentoonstelling 2011-2012 met 30 afstudeerprojecten is te bezichtigen in ARCAM Architectuurcentrum Amsterdam tot 5 januari 2013. ARCAM is geopend van dinsdag t/m zaterdag, van 13 tot 17 uur. Met uitzondering van Kerst en Nieuwjaarsdag. Toegang gratis.

Delen