'Sisters' wint innovatie prijs in Spanje op het Zinexin festival

Gepubliceerd op

Eindexamenfilm 'Sisters' van lichting 2012 wint innovatie prijs in Spanje op het Zinexin festival.

Eindexamenfilm 'Sisters' heeft de La Jetee prijs voor innovatie in de wacht gesleept voor beste film. De eerste prijs is 1000 euro waard en wordt geschonken door de regering van Castilla. Vrijdag 28 december zijn de uitreikingen in Spanje en wordt gepresenteerd door Albacete Modesto Colorado.

'Sisters' is een film over de onafscheidelijke tweelingzusjes Ana en Nilin. Ana en Nilin hangen rond op een afgelegen en mysterieus strand. Van het ene op het andere moment verdwijnt Ana spoorloos. Nilin besluit haar zus te gaan zoeken in het aangrenzende bos. Maar dan neemt de natuur het over. Een film over een bovennatuurlijke verbintenis die verder gaat dan leven en dood.

Vrijdag 28 december begint de 9e editie van het Spaanse festival Zinexin.
Het Zinexin festival is een festival van korte films en videokunst die jaarlijks wordt gehouden in Spanje. Dit jaar hebben de aanmeldingen alle records verbroken met meer dan 200 inzendingen.

Delen