Arjan Klok nieuw hoofd masteropleiding Stedenbouw

Gepubliceerd op

De Academie van Bouwkunst Amsterdam heeft stedenbouwkundige Arjan Klok benoemd tot nieuw hoofd van de masteropleiding Stedenbouw. Hij wordt de opvolger van Rogier van den Berg, die met ingang van 1 september terugtreedt. Klok wordt aangesteld voor een periode van vier jaar.

 

Arjan Klok is in 1995 afgestudeerd als architect en stedenbouwkundige aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Tijdens zijn studie heeft hij zich onder meer bezig gehouden met de inpassing van infrastructuur in stedelijke gebieden zoals de grotere stadswegen en ringsystemen in en om Rotterdam en Antwerpen. Van 1991 tot 2001 heeft hij met Edzo Bindels, Ruurd Gietema en Henk Hartzema diverse studieopdrachten uitgevoerd, resulterend in vernieuwende en wervende voorstellen waarin Nederland van nieuwe perspectieven werd voorzien. In 1999 wonnen zij voor dit werk de Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten.

Van 1995 tot 2001 heeft hij als projectleider en ontwerper bij het bureau Maxwan aan een groot aantal infrastructuur gerelateerde projecten gewerkt, zoals het masterplan voor Leidsche Rijn Utrecht, de Amsterdamse Zuidas en de stationsomgevingen van Utrecht Centraal, Tilburg en Enschede. In 2001 heeft hij STUDIOKLOK opgericht. Hij werkte o.a. aan de ontwikkeling van spoorzones, de transformatie en herstructurering van werkgebieden en de vernieuwing van stadsgezichten en stadswegen.

Arjan Klok doceert regelmatig aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en de Academies van Bouwkunst in Amsterdam, Rotterdam en Arnhem. Hij begeleidt hier jaarlijks een aantal afstudeerders en projecten en geeft lezingen en treedt op als visiting critic.

zie ook
master Stedenbouw

Delen