Living Landscape: tentoonstelling over landschapsarchitectuur

Gepubliceerd op

Op 18 juni gaat op 10 locaties in Amsterdam de tentoonstelling ‘Living Landscape’ van start. De tentoonstelling met 9 posters en een video is een initiatief van de Academie van Bouwkunst. De posters tonen projecten van studenten van de masteropleiding Landschapsarchitectuur die zijn samengebracht rond verschillende actuele thema’s in het vakdebat.

 

Op 18 juni gaat op 10 locaties in Amsterdam de tentoonstelling ‘Living Landscape’ van start. De tentoonstelling met 9 posters en een video is een initiatief van de Academie van Bouwkunst. De posters tonen projecten van studenten van de masteropleiding Landschapsarchitectuur die zijn samengebracht rond verschillende actuele thema’s in het vakdebat.

De posters en de film zijn van 18 juni t/m 16 juli te bezichtigen op verschillende locaties in Amsterdam: Artis, De Hortus, het Stadhuis, het IJburg College, de Zuidas (Zuidplein), de Theaterschool, Intratuin oost, natuurspeeltuin Het Woeste Westen en de Academie van Bouwkunst. De video wordt dagelijks van 09.00 tot middernacht vertoond op het Zuidplein.

‘Did you know your food is a landscape?’ ‘Have you seen your local animals?’ ‘Landscape is not just a pretty picture.’ Elke poster draagt een boodschap uit die het publiek attent wil maken op de betekenis van het vakgebied voor onze leefomgeving. De posters tonen plannen in relatie tot klimaatverandering, natuur en milieu, biodiversiteit, gezondheid, voedselproductie en cultureel landschap.

De Academie van Bouwkunst beoogt met deze tentoonstelling het vak landschapsarchitectuur te promoten als een unieke ontwerpdiscipline die zich richt op een veelheid aan actuele thema’s in relatie tot landschap, natuur, agricultuur en klimaatveranderingen. Landschapsarchitecten van Nederlandse bodem werken over de hele wereld aan grote projecten en de Academie van Bouwkunst geniet daarbij groot aanzien.

Tijdstip en locatie
18 juni t/m 16 juli 2012 op tien locaties in Amsterdam. De posters worden afwisselend tentoongesteld in binnen- en buitenruimtes. Op sommige locaties is een regulier toegangsbewijs verplicht.

Delen