Han Wiskerke benoemd tot lector Foodscapes

Gepubliceerd op

Hoogleraar Rurale Sociologie Han Wiskerke is met ingang van 1 januari 2013 benoemd tot lector Foodscapes. Zijn onderzoek naar de ontwikkeling van duurzame voedsellandschappen in combinatie met het ontwerponderzoek van studenten van de Academie van Bouwkunst kan volgens Wiskerke interessante toekomstgerichte oplossingen opleveren. Hij is aangesteld voor een periode van vier jaar.

 

Hoogleraar Rurale Sociologie Han Wiskerke is met ingang van 1 januari 2013 benoemd tot lector Foodscapes. Zijn onderzoek naar de ontwikkeling van duurzame voedsellandschappen in combinatie met sociaal-ruimtelijk ontwerponderzoek kan volgens Wiskerke interessante toekomstgerichte oplossingen opleveren. Hij is aangesteld voor een periode van vier jaar.

Han Wiskerke (1967) is hoogleraar en hoofd van de leerstoelgroep Rurale Sociologie aan de Wageningen University. Als lector aan de Academie van Bouwkunst zal hij colleges en lezingen verzorgen en afstudeerprojecten van studenten van de masteropleiding Landschapsarchitectuur begeleiden. Wiskerke gaf leiding aan verschillende onderzoeksprojecten die werden gefinanceerd door de Europese Commissie. Dit jaar gaat hij bij de Academie van start met een onderzoek naar de ontwikkeling van urbane en rurale voedsellandschappen in combinatie met sociaal-ruimtelijk ontwerponderzoek. Wiskerke zal een Capita Selecta lezingenreeks organiseren en verzorgt een publicatie over zijn onderzoek.

Met de komst van Han Wiskerke telt de Academie momenteel drie lectoraten, elk voor een van de masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur. De lectoraten geven een belangrijke impuls aan de wisselwerking tussen de 'state of the art' in de kunstpraktijk en het onderwijs en onderzoek van de hogeschool en van de afzonderlijke faculteiten. Dit sluit aan bij de ambitie van de hogeschool om in elke discipline ook op masterniveau hoogwaardig onderwijs aan te bieden.


Delen