Seminar Drawing Time Now!

Gepubliceerd op

Op 25 januari vindt in de Academie van Bouwkunst het seminar Drawing Time Now! plaats. Landschapsarchitecten, onderzoekers en kunstenaars vertellen over de wijze waarop de factor tijd tot uitdrukking wordt gebracht in hun werk. Kunnen deze verschillende representaties van tijd bijdragen aan de ontwikkeling van de tekening in het ontwerp van de landschapsarchitect?

Op 25 januari vindt in de Academie van Bouwkunst het seminar Drawing Time Now! plaats. Landschapsarchitecten, onderzoekers en kunstenaars vertellen over de wijze waarop de factor tijd tot uitdrukking wordt gebracht in hun werk. Kunnen deze verschillende representaties van tijd bijdragen aan de ontwikkeling van de tekening in het ontwerp van de landschapsarchitect?

Het seminar bestrijkt een breed terrein van aan landschapsarchitectuur gerelateerde onderwerpen. Aan bod komen bijvoorbeeld de groei van beplanting, seizoensveranderingen, lange termijn stap-voor-stap transformaties en het ontwerp van tijdelijk gebruik. Maar ook de verbeelding en de rol van tekenen binnen disciplines als dans, theater, muziek, gaming, bosbouw en archeologie. De vraag is welke rol tekenen heeft bij het verkennen van en communiceren rondom deze onderwerpen.

Dit seminar wordt georganiseerd door landschapsarchitecten Noël van Dooren en David Kloet en maakt deel uit van de workshop Drawing Time Now! die gedurende een week in het teken staat van de factor tijd in het landschapsontwerp. De resultaten van het seminar en workshop zijn een belangrijk input van het promotieonderzoek dat Van Dooren uitvoert aan de Academie van Bouwkunst.

Met: Noël van Dooren (landschapsarchitect), Erik de Jong (landschapshistoricus), Anders Busse (landschapsarchitect en onderzoeker), Hilbrand Wanders (architect) Sebastien Penfornis (landschapsarchitect bij TAKTYK), Anouk Vogel (landschapsarchitect), Jeroen Fabius (Amsterdam School of Dance), Danny Weijermans (componist en geluidsontwerper), Veronique Facheur (Atelier Le Balto), Paul Cureton (landschapsarchitect en onderzoeker), en Hans Venhuizen (cultureel planner).

Tijdstip en locatie
Vrijdag 25 januari, 13.00-18.00 uur, Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, Amsterdam. Toegang is gratis. Meer informatie: www.drawingtimenow.com en www.facebook.com/DrawingTimeNow.

 

Delen