Vijf Capita Selecta over de dynamiek van Japan

Gepubliceerd op

The Cycle of Japan is de titel van de nieuwe lezingenreeks Capita Selecta die wordt georganiseerd door Jarrik Ouburg, hoofd van de opleiding architectuur. De centrale vraag in de 5 lezingen is wat we in Nederland van de Japanse conditie kunnen leren?

The Cycle of Japan is de titel van de nieuwe lezingenreeks Capita Selecta die wordt georganiseerd door Jarrik Ouburg, hoofd van de opleiding architectuur.  De centrale vraag in de 5 lezingen is wat we in Nederland van de Japanse conditie kunnen leren?

In Nederland werd de laatste decennia ontwikkeling vaak gelijk gesteld aan een lineair proces van meer gebouwen, meer steden en meer vierkante meters per persoon. Met de laatste economische crisis is dit expansie mechanisme abrupt tot stilstand gekomen. Japan is door de economische crisis van de jaren '90, de vergrijzende bevolking al geruime tijd bezig aan een cyclisch bouwproces waarbij groei en krimp geen tegenpolen zijn en waar vooruitgang wordt gezocht in verandering, metamorfose en binnen de kleine hoeveel beschikbare ruimte. De centrale vraag in deze Capita Selecta-lezingenreeks is: Wat kunnen we in Nederland leren van de Japanse conditie?

De Capita Selecta The Cycle of Japan wordt georganiseerd door Jarrik Ouburg, hoofd van de masteropleiding Architectuur. Ouburg was van 2002-2003 gastonderzoeker aan het Tokyo Institute of Technology met een prestigieuze Monbukagakusho Beurs van het Japanse ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Sport en Technologie.

Klik hier voor het volledige programma.

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal. De voertaal is Engels, tenzij anders aangegeven. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk.

Delen